top of page

100 chefs by Gault&millau

Het culinaire event van het jaar

Dit weekend ben ik naar 100 Chefs geweest, het culinaire event van Gault&Millau, waar vooraanstaande chefs hun creaties in amuseformaat deelden met het publiek.

Gault&Millau. Gault&Millau is een gids voor gastronomie. Ze beoordelen restaurants en chefs op basis van kwaliteit, creativiteit en service.

ree

Het was een bijzondere en heerlijke ervaring. Echt leuk om bekende chefs en restaurants te mogen ervaren, maar ook om nieuwe te ontdekken! Als iemand die van koken houdt, was ik soms best een beetje starstruck, haha. Zo zag ik Jonathan Zandbergen en Soeniel Bahadoer, die vorige week tijdens de Michelin-ceremonie maar liefst twee sterren mocht ontvangen!


We hebben ontzettend veel heerlijke gerechtjes mogen proeven. Iedere twee uur was er een wissel tussen restaurants en chefs. Je had dus twee uur de tijd om hapjes te proeven van de restaurants die je wilde. Er waren ongeveer 18 keukens per ronde. Het was onmogelijk om iedere chef te bezoeken, bij sommigen stond natuurlijk een flinke rij.


Daarnaast waren er ook chef’s table-ervaringen, waar iedere 15 minuten een nieuwe groep aan tafel mocht aanschuiven. Daar werd een bijpassende wijn geschonken en kort iets verteld over het gerecht en de wijn. Er waren ook workshops, maar ik was zo druk met eten dat ik die niet eens heb gezien :).


Mijn favoriete gerecht was de hotdog van Ciel Bleu, die was zó bijzonder lekker! Het was een worstje van kreeft (denk ik) op een zijdezacht briochebroodje, dat ook nog gevuld was met rauwe garnaal. Afgemaakt met furikake, mosterd, ketchup en als kers op de taart: kaviaar. Ik weet nog niet hoe, maar ik móét dit proberen na te maken, haha.


Verder waren er verschillende wijnhuizen aanwezig waar je heerlijke wijntjes kon proeven. En ik kan je vertellen: ik heb fantastische wijnen geproefd. Geen zorgen, je krijgt telkens maar een paar slokjes, dus je gaat niet dronken naar huis :). Ik ga er een paar bestellen en die deel ik binnenkort met jullie. Er was ook een kraampje met alcoholvrije wijnen van topniveau, en die waren echt verrassend lekker! Perfect als je wat minder wilt drinken, of niet kunt of wilt drinken.


Dit evenement was voor mij echt een culinaire droom. Jammer dat het maar één keer per jaar is, maar ik ben er volgend jaar zéker weer bij! Hieronder vind je wat impressies van het evenement, en op mijn TikTok (@thefoodclubnederland) kun je een langer filmpje zien.


Oh, en de tickets kostten trouwens €179 per persoon per dag, maar naar mijn mening is dat helemaal in verhouding met wat je krijgt! Wil je meer weten over dit evenement? Check dan even de website www.100chefs.nl.



Opmerkingen


bottom of page