top of page

Tartaar van gerookte inktvis met avocado

Tartaar van gerookte inktvis, met tomaat, avocado en een citrus-soja dressing.

Tartaar van gerookte inktvis met avocado

Aantal personen:

4 personen

Niveau:

★★☆

Bereidingstijd:

± 18 uur

Inktvis

  • 250 g inktvis (± 1 klein inktvisje per persoon)

  • 10 g nitraatzout (pekelzout) -> Kun je dit niet vinden gebruik dan 10 gram gewoon zout.*

  • 10 g grof zeezout

  • 5 g suiker


Salade

  • 1 avocado (¼ per persoon)

  • 1 middelgrote tomaat, zonder zaadlijsten (¼ per persoon), fijn gesneden

Dressing

  • 2 tl sojasaus

  • 1 tl sesamolie

  • ½ tl honing

  • Sap van ¼ limoen

  • Sap van ¼ citroen


Nitraatzout wordt vaak aangeraden bij koud roken, omdat je dan in de gevarenzone van lage temperaturen werkt. Het helpt de groei van schadelijke bacteriën te remmen en zorgt voor die mooie vaste structuur en lichtroze kleur.

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page