top of page

Tartaar rolls

Huisgemaakte brioche gevuld met verse tonijn- en zalmtartaar, perfect voor een verfijnde lunch of feestelijk hapje.

Tartaar rolls

Aantal personen:

6 kleine broodjes

Niveau:

★★★

Bereidingstijd:

± 16,5 uur

Brioche Broodjes

  • 250 gram bloem

  • 50 ml melk

  • 15 gram verse gist

  • 30 gram suiker

  • 5 gram zout

  • 63 gram losgeklopt ei (1 ei)

  • 150 gram (zachte) roomboter op kamertemperatuur

  • Eidooier om de broodjes mee in te smeren


Tonijntartaar

  • 200 gram verse tonijn, in kleine blokjes gesneden

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 eetlepel sinaasappelsap

  • 1 eetlepel rijstazijn

  • 1 eetlepel mirin

  • 1 bosui, fijngehakt

  • Avocado mayonaise (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

Zalmtartaar

  • 200 gram verse zalm, in kleine blokjes gesneden

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook

  • 1 limoen, sap en rasp

  • Peper en zout naar smaak

  • Mierikswortel-mayonaise (1 theelepel mierikswortel en 1,5 eetlepel mayonaise, gemengd)

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page