top of page

Sous vide varkenshaas met krokante oesterzwammen

Sous vide varkenshaas in een marinade van mirin, ketjap en soja, met krokante oesterzwammen, een zoetzure plumsaus.

Sous vide varkenshaas met krokante oesterzwammen

Aantal personen:

4 personen

Niveau:

★★☆

Bereidingstijd:

± 2 uur

Voor de varkenshaas:

  • 1 varkenshaas (ongeveer 500 gram)

  • 3 eetlepels mirin

  • 3 eetlepels ketjap manis

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1 stuk gember (ongeveer 2 cm), geraspt

  • Peper naar smaak


Voor de krokant gebakken oesterzwammen:

  • 200 gram oesterzwammen, in stukjes gescheurd

  • 2 eetlepels maizena of aardappelzetmeel

  • Zout en peper naar smaak

  • Five spice kruiden naar smaak

  • 2 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)

Voor de saus:

  • 120 ml water

  • 80 ml plum saus van Lee Kum Kee

  • 2 eetlepels soja saus

  • 1 eetlepel suiker

  • 1 eetlepel allesbinder of een papje van 1 eetlepel maizena en 1 eetlepel water


Voor de garnering:

  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden

  • Optioneel: gefrituurde uitjes

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page