top of page

Sole Meunière

Sole Meunière is een klassiek Frans visgerecht dat zijn eenvoudige elegantie ontleent aan de kwaliteit van de ingrediënten en de uitvoering. Het gerecht bestaat traditioneel uit zeetongfilets die lichtjes gepaneerd zijn in bloem en vervolgens gebakken in boter.

Sole Meunière

Aantal personen:

4 personen

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Bereidingstijd:

10 minuten

  • 4 kleine tot middelgrote zeetongfilets (ongeveer 150-200g per filet)

  • 1/2 kopje bloem

  • Zout en peper naar smaak

  • 4 eetlepels ongezouten boter

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 eetlepels citroensap

  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

  • Optioneel: extra citroenpartjes en peterselieblaadjes voor garnering

  • Optioneel: kappertjes

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page