Stap 1 Voorbereiden van de asperges:
Schil de witte asperges grondig en snijd het harde uiteinde eraf. Snijd de koppen eraf, deze gebruiken we ter garnering. Snijd de rest van de asperges vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm.
Stap 2 bakken van de groenten:
Smelt de roomboter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook en sjalot toe en bak ze zachtjes tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 3-4 minuten.
Stap 3 toevoegen van de bloem:
Voeg de bloem toe aan de pan en roer goed door de boter en groenten tot er een gladde pasta ontstaat. Laat de bloem een minuutje bakken om de 'rauwe' smaak ervan te verwijderen.
Stap 4 bereiden van de roux:
Voeg langzaam de bouillon toe aan de pan, terwijl je voortdurend roert, om klontjes te voorkomen. Laat de bouillon sudderen terwijl je blijft roeren, tot de soep begint te verdikken.
Stap 5 toevoegen van de asperges:
Voeg de stukjes witte asperges toe aan de pan. Laat de soep sudderen op laag vuur tot de asperges zacht zijn geworden, ongeveer 15-20 minuten.