top of page

Pumkin spice cannoli

Knapperige cannoli met een vulling van pumpkin spice whipped ganache.

Pumkin spice cannoli

Aantal personen:

500 gram

Niveau:

★★☆

Bereidingstijd:

± 1 uur en 20 minuten (voor alleen de ganache)

Voor het deeg

  • 250 gr patentbloem (of Italiaanse bloem tipo 00)

  • 30 gr fijne suiker

  • 1 tl cacaopoeder

  • ¼ tl kaneelpoeder

  • ¼ tl zout

  • 30 gr boter, op kamertemperatuur

  • 75 ml marsala

  • 1 ei, op kamertemperatuur


Het recept voor het deeg is van Rutger Bakt (https://rutgerbakt.nl/dessert-recepten/cannoli-recept/) Op deze foto heb ik gebruik gemaakt van kant-en-klare cannoli, deze heb ik gekocht bij de Italiaanse groothandel, maar zijn ook makkelijk online te verkrijgen.

Voor de ganache

  • 200 g witte chocolade, fijn gehakt

  • 200 ml slagroom (min. 30% vet)

  • 60 g pompoenpuree (100% puree, niet te nat)

  • ½–1 tl pumpkin spice kruiden

  • Snufje zout

  • Optioneel: nootjes, ter garnering.

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page