top of page

Preirisotto met Taleggio, truffel en krokante pancetta

Romige preirisotto met taleggio, truffel en krokante pancetta.

Preirisotto met Taleggio, truffel en krokante pancetta

Aantal personen:

4 personen

Niveau:

★★☆

Bereidingstijd:

±35 minuten

Voor de risotto:

  • 320 g risottorijst

  • 2 grote preien, alleen het witte en lichtgroene deel, in dunne halve ringen

  • 1 grote sjalot, fijngehakt

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 4 el boter

  • 4 el olijfolie

  • 240 ml droge witte wijn

  • ca. 1,6 liter hete groentebouillon (houd warm)

  • 160 g Taleggio, zonder korst, in blokjes

  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt

  • 4 tl truffelolie of enkele dunne plakjes verse truffel

  • 2 tl citroensap

  • Zout en versgemalen peper naar smaak


Overig:

  • 120-160 gram pancetta in blokjes

  • Eventueel bieslook ter garnering

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page