top of page

Pompoenrisotto met coquilles

Pompoenrisotto met coquilles, een heerlijk romig gerecht waarbij de zachte zoetheid van de pompoen perfect in balans is met de lichtzoete smaak van gebakken coquilles.

Pompoenrisotto met coquilles

Aantal personen:

4 personen

Niveau:

★☆☆

Bereidingstijd:

± 50 minuten

Voor de risotto:

  • 300 g risottorijst (zoals Arborio of Carnaroli)

  • 1 kleine pompoen (bijvoorbeeld butternut), geschild en in blokjes gesneden

  • 1 kleine ui, fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 liter groente- of kippenbouillon

  • 150 ml witte wijn

  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

  • 2 eetlepels boter

  • 2 eetlepels olijfolie

  • Zout en peper, naar smaak

  • Verse tijm (optioneel)

  • Garnering: pompoenpitten (geroosterd)

Voor de coquilles:

  • 12 grote coquilles (3 per persoon)

  • 1 eetlepel boter

  • 1 eetlepel olijfolie

  • Zout en peper, naar smaak

  • Citroenrasp (optioneel, voor garnering)

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page