top of page

Pompoen ravioli met artisjok-walnoot pesto

Zachte, huisgemaakte ravioli gevuld met geroosterde pompoen, een romige artisjok-walnootsaus en krokante guanciale.

Pompoen ravioli met artisjok-walnoot pesto

Aantal personen:

4 personen

Niveau:

★★☆

Bereidingstijd:

± 1 uur en 20 minuten

Pastadeeg

  • 300 g bloem (tipo 00 of fijne patentbloem)

  • 3 eieren

  • Snufje zout


Ravioli vulling

  • 400 g pompoen in blokjes

  • 120 g ricotta

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • Snuf zout, peper

  • Snufje nootmuskaat (optioneel)

  • 50 gram Parmezaanse kaas

Saus

  • 180–200 g Tigullio Carciofi e Noci

  • 2 theelepels boter of olijfolie om te verwarmen


Overig

  • 80 g guanciale, in kleine blokjes of dunne reepjes

  • Parmezaan of Pecorino, naar smaak

  • Optioneel: salieblaadjes, gehakte walnoten, rucola en extra olijfolie

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page