top of page

Pizza met bresola en artisjok-walnootpesto

Een heerlijke pizza met artisjok-walnootpesto, mozzarella en wat Bresola en Stracciatella erop.

Pizza met bresola en artisjok-walnootpesto

Aantal personen:

1

Niveau:

★★☆

Bereidingstijd:

± 1-2 uur

Voor het pizzadeeg (1 pizza)

  • 150 g bloem (type 00 of gewone tarwebloem)

  • 100 ml lauwwarm water

  • 5 g zout

  • 1/2 tl suiker

  • 1/2 tl droge gist (of 2 g verse gist)

  • 1 el olijfolie

  • Semolina (voor het vormen)


Voor de topping

  • ±3–4 el Tigullio Carciofi e Noci 

  • ±30 g geraspte Parmezaan

  • ±50-70 g Mozzarella, in plakjes of stukjes

  • ±50 g Bresola 

  • ±50 g Stracciatella 

  • Optioneel: Mosterdkaviaar van The Spice Girl

  • Optioneel: extra olijfolie en Parmezaan.

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page