top of page

Pizza bianca met truffelcrème en gamba's

Een heerlijke, romige pizza bianca met truffel, crème fraîche en lekker sappige gamba’s. Vol smaak, lekker cheesy en echt zo’n pizza waar je blij van wordt. Grote kans dat dit één van je nieuwe favorieten wordt ;).

Pizza bianca met truffelcrème en gamba's

Aantal personen:

1 pizza

Niveau:

★★☆

Bereidingstijd:

± 1 uur en 20 min + rijstijd

Pizzadeeg:

  • 150 g bloem (tipo 00 of patentbloem)

  • 90 ml lauwwarm water

  • 1 g gedroogde gist (± ¼ tl) (of 3 gr verse gist)

  • 3 g zout (± ½ tl)

  • 1 tl olijfolie


Beleg:

  • 1,5 el crème fraîche

  • 1,5 tl giuliano tartufi pecorino cremé met zwarte truffel

  • Snuf zout

  • Snuf zwarte peper

  • Snuf knoflookpoeder


  • Klein scheutje olijfolie

  • 6 grote gamba’s, kort gebakken en in stukjes gesneden

  • Droge mozzarella, in plakjes of stukjes

  • Parmezaanse kaas, naar smaak


Kun je de creme van Giuliano niet vinden, of vindt je deze te prijzig. Gebruik dan de onderstaande ingrediënten voor vergelijkbaar effect.

  • 1,5 el crème fraîche

  • 1,5 tl fijne parmezaan/pecorino

  • 1 tl truffelolie- of tapenade

  • Zout, peper, knoflookpoeder, klein scheutje olijfolie (als je truffelolie gebruikt kun je de olijfolie weglaten)


Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page