Aantal personen:
1 pizza
Niveau:
★★☆
Bereidingstijd:
± 1 uur en 20 min + rijstijd
Pizzadeeg:
150 g bloem (tipo 00 of patentbloem)
90 ml lauwwarm water
1 g gedroogde gist (± ¼ tl) (of 3 gr verse gist)
3 g zout (± ½ tl)
1 tl olijfolie
Beleg:
1,5 el crème fraîche
1,5 tl giuliano tartufi pecorino cremé met zwarte truffel
Snuf zout
Snuf zwarte peper
Snuf knoflookpoeder
Klein scheutje olijfolie
6 grote gamba’s, kort gebakken en in stukjes gesneden
Droge mozzarella, in plakjes of stukjes
Parmezaanse kaas, naar smaak
➤ Kun je de creme van Giuliano niet vinden, of vindt je deze te prijzig. Gebruik dan de onderstaande ingrediënten voor vergelijkbaar effect.
1,5 el crème fraîche
1,5 tl fijne parmezaan/pecorino
1 tl truffelolie- of tapenade
Zout, peper, knoflookpoeder, klein scheutje olijfolie (als je truffelolie gebruikt kun je de olijfolie weglaten)




