top of page

Oesterzwammen, ansjovis en roodbaarsfilet

Een eenvoudig gerecht met gebakken roodbaars, hartige oesterzwammen in ansjovisboter en een frisse citroen-roomsaus.

Oesterzwammen, ansjovis en roodbaarsfilet

Aantal personen:

2 personen

Niveau:

★☆☆

Bereidingstijd:

± 35 minuten

Voor de vis en paddenstoelen:

  • 2 roodbaarsfilets (met vel)

  • 200 g oesterzwammen, in stukken gescheurd

  • 3 ansjovisfilets (uit blik, fijngesneden)

  • 30 g boter (zacht, op kamertemperatuur)

  • 1 el olijfolie

  • Peper en zout


Voor de roomsaus:

  • 100 ml droge witte wijn

  • 100 ml room

  • Sap en rasp van ½ citroen

  • 1 sjalot, fijngesnipperd

  • 1 tl boter

  • Peper en zout

  • ½ tl honing

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page