top of page

Mosselen met saffraanbouillon en venkel

Mosselen geserveerd in een saffraanbouillon met romige venkelpuree en knapperige venkelchips.

Mosselen met saffraanbouillon en venkel

Aantal personen:

4 personen

Niveau:

★☆☆

Bereidingstijd:

± 55 minuten

Voor de mosselen:

  • 1 kg verse mosselen, schoongemaakt

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 sjalot, fijngehakt

  • 100 ml witte wijn

  • 1 laurierblad

  • 1 takje tijm


Voor de saffraanbouillon:

  • 200 ml mosselvocht

  • 1 sjalot, fijngehakt

  • 1/4 theelepel saffraandraadjes

  • 50 ml droge witte wijn

  • 1 eetlepel boter

  • zout en peper naar smaak

Voor de venkelpuree:

  • 1 grote venkelknol, in blokjes gesneden

  • 1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden

  • 100 ml room

  • 1 eetlepel boter

  • Zout en peper naar smaak


Voor de venkelchips:

  • 1 kleine venkelknol, dun gesneden (liefst met een mandoline)

  • Zonnebloemolie, om te frituren

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page