top of page

Kastanje soep met zwarte knoflook en miso

Een soep van geroosterde kastanjes met zwarte knoflook, miso en krokante spekjes.

Kastanje soep met zwarte knoflook en miso

Aantal personen:

4-6 personen

Niveau:

★☆☆

Bereidingstijd:

± 1 uur

  • 500 g kastanjes (geroosterd, gepeld)

  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd

  • 1 teentje knoflook

  • 2 teentjes zwarte knoflook, fijngesneden

  • 1 theelepel miso

  • 1 takje tijm

  • 1 laurierblad

  • 1 liter kipbouillon

  • 2 eetlepels olijfolie

  • Zout en peper naar smaak (pas op met het toevoegen van zout, de spekjes en de miso voegen ook al zout toe aan de soep)

Voor de garnering:

  • 100 g gerookte spekjes, krokant uitgebakken

  • 4 eetlepels crème fraîche

  • 2 eetlepels bieslook, fijngesneden

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page