Aantal personen:
4 personen
Niveau:
Gemiddeld
Bereidingstijd:
±1 uur en 15 minuten
Voor de gevulde inktvis:
3 kleine inktvisjes per persoon (12 stuks in totaal) of minder als ze groter zijn
200 g arboriorijst
500 ml vis- of groentebouillon
1 kleine ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
3 teentjes zwarte knoflook, fijngehakt of gepureerd
100 ml witte wijn
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 el olijfolie
1 klontje boter
Zout en zwarte peper
Voor de pittige tomatensaus:
1 blik (400 g) tomatenblokjes
150 gram gerookte spekjes
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode chilipeper, fijngesneden (of meer naar smaak)
1 tl gerookt paprikapoeder
150 g gerookt spek, in kleine stukjes
100 ml witte wijn
1 tl suiker
Zout en zwarte peper
Verse peterselie ter garnering




