top of page

Inktvis gevuld met zwarte knoflook-risotto

Zachte inktvis gevuld met romige zwarte knoflook-risotto, geserveerd in een pittige tomatensaus met spek.

Inktvis gevuld met zwarte knoflook-risotto

Aantal personen:

4 personen

Niveau:

Gemiddeld

Bereidingstijd:

±1 uur en 15 minuten

Voor de gevulde inktvis:

  • 3 kleine inktvisjes per persoon (12 stuks in totaal) of minder als ze groter zijn

  • 200 g arboriorijst

  • 500 ml vis- of groentebouillon

  • 1 kleine ui, fijngesnipperd

  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd

  • 3 teentjes zwarte knoflook, fijngehakt of gepureerd

  • 100 ml witte wijn

  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

  • 2 el olijfolie

  • 1 klontje boter

  • Zout en zwarte peper

Voor de pittige tomatensaus:

  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes

  • 150 gram gerookte spekjes

  • 1 kleine ui, fijngesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 rode chilipeper, fijngesneden (of meer naar smaak)

  • 1 tl gerookt paprikapoeder

  • 150 g gerookt spek, in kleine stukjes

  • 100 ml witte wijn

  • 1 tl suiker

  • Zout en zwarte peper

  • Verse peterselie ter garnering

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page