top of page

Gegrilde inktvis in citroen-chili olie

Gegrilde inktvis, gemarineerd in een licht pittige citroen-chili olie.

Gegrilde inktvis in citroen-chili olie

Aantal personen:

4 personen

Niveau:

★☆☆

Bereidingstijd:

± 45 minuten

  • 500g inktvis, schoongemaakt en in ringen gesneden

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 rode chilipeper, fijngehakt (verwijder de zaadjes voor minder pittigheid)

  • 1 citroen (sap en rasp)

  • 4 eetlepels olijfolie

  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

  • Een handvol verse peterselie, fijngehakt

  • Citroenpartjes en stokbrood, voor serveren

Voor de knoflookchips:

  • 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden

  • 100ml zonnebloemolie (voor frituren)

  • Zout naar smaak

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page