top of page

Gebakken eendenborst met paksoi

Dit gerecht bestaat uit gebakken eendenborstfilet, geserveerd met pittig, gewokte paksoi en een rokerige tomatensaus.

Gebakken eendenborst met paksoi

Aantal personen:

4 personen

Niveau:

★☆☆

Bereidingstijd:

± 50 minuten

Voor de eendenborst:

  • 4 eendenborstfilets

  • Zout en peper


Voor de paksoi:

  • 600 g Shanghai paksoi, in stukken

  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 2-4 el crispy chili oil (naar smaak)

  • 2 el plantaardige olie (voor het wokken)

  • 50 g geroosterde pinda's, grof gehakt (voor garnering)


Voor de saus:

  • 200 ml tomatenketchup

  • 1 tl gerookt paprikapoeder

  • 1 el gember (fijngehakt)

  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)

  • 1 el sojasaus

  • 1 el rijstazijn

  • 1 el suiker

  • 2 el rijstwijn

  • Zout en peper naar smaak

  • 1 tl maïzena gemengd met 2 el water (optioneel, voor een dikkere saus)

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page