top of page

Eggs Benedict en espuma van hollandaise

Eggs Benedict met luchtige hollandaise espuma op knapperige croissant toast met gerookte zalm.

Eggs Benedict en espuma van hollandaise

Aantal personen:

4 personen

Niveau:

★★☆

Bereidingstijd:

± 50 minuten

Voor de Hollandaise Espuma:

  • 3 eidooiers

  • 150 g boter, gesmolten

  • 1 sjalot, fijngehakt

  • 3 el witte wijnazijn

  • 1 el citroensap

  • 1 el water

  • Zout en witte peper naar smaak

  • Een sous-vide systeem

  • Een sifon met 1-2 gaspatronen


Voor de Avocado Smash:

  • 2 rijpe avocado's

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt (of knoflookpoeder)

  • 1 el citroensap

  • Zout en zwarte peper naar smaak

Voor de Eggs Benedict:

  • 4 eieren

  • 4 croissants

  • 100 g gerookte zalm

  • Scheut witte azijn


Voor de garnering:

  • Verse dille, of bieslook fijngehakt

  • Citroensrasp (optioneel)

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page