top of page

Crunchy short-rib met zoete aardappel

Langzaam gegaarde, krokant gefrituurde short ribs met romige zwarte bonenpuree, knapperige zoete aardappelfriet en een pittige chipotlesaus.

Crunchy short-rib met zoete aardappel

Aantal personen:

4 personen

Niveau:

★★☆

Bereidingstijd:

± 4,5 uur

Ingrediënten voor short ribs

  • 1,5 kg short ribs

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 eetlepel paprikapoeder

  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder

  • 1 theelepel komijnpoeder

  • 1 theelepel chilipoeder

  • Zout en peper naar smaak


Voor de paneerlaag:

  • 100 g bloem

  • 2 eieren, losgeklopt

  • 100 g panko of paneermeel

  • Zout en peper naar smaak

  • Eventueel een snufje knoflookpoeder en paprikapoeder voor extra smaak in het paneermeel

  • Voor het frituren:

  • Olie, zoals zonnebloem- of arachideolie, om te frituren                     

 

Voor de zwarte bonenpuree:

  • 1 blik zwarte bonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld

  • 1 ui, fijngehakt

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 theelepel komijnpoeder

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 100 ml groentebouillon of water

  • Sap van 1/2 limoen

  • Zout en peper naar smaak

Voor zoete aardappelfriet

  • 2 grote zoete aardappels, geschild en in dunne frietjes gesneden

  • 2-3 eetlepels maïzena

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1/2 theelepel knoflookpoeder (optioneel)

  • Zout naar smaak

  • Olie om te frituren (bijv. zonnebloemolie of arachideolie)

 

Voor de chipotle saus:

  • 100 g Griekse yoghurt

  • 50 g mayonaise

  • 1-2 chipotle pepers in adobo (fijngehakt), of 1 theelepel chipotlepoeder

  • Sap van 1/2 limoen

  • Snufje zout

  • (gekonfijte) knoflook naar smaak

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page