Aantal personen:
4 personen
Niveau:
★★☆
Bereidingstijd:
± 4,5 uur
Ingrediënten voor short ribs
1,5 kg short ribs
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel chilipoeder
Zout en peper naar smaak
Voor de paneerlaag:
100 g bloem
2 eieren, losgeklopt
100 g panko of paneermeel
Zout en peper naar smaak
Eventueel een snufje knoflookpoeder en paprikapoeder voor extra smaak in het paneermeel
Voor het frituren:
Olie, zoals zonnebloem- of arachideolie, om te frituren
Voor de zwarte bonenpuree:
1 blik zwarte bonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder
100 ml groentebouillon of water
Sap van 1/2 limoen
Zout en peper naar smaak
Voor zoete aardappelfriet
2 grote zoete aardappels, geschild en in dunne frietjes gesneden
2-3 eetlepels maïzena
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder (optioneel)
Zout naar smaak
Olie om te frituren (bijv. zonnebloemolie of arachideolie)
Voor de chipotle saus:
100 g Griekse yoghurt
50 g mayonaise
1-2 chipotle pepers in adobo (fijngehakt), of 1 theelepel chipotlepoeder
Sap van 1/2 limoen
Snufje zout
(gekonfijte) knoflook naar smaak




