top of page

Bruine fonds van Escoffier

Op basis van het authentieke recept van Escoffier. Uit het kookboek van de klassieke keuken.
Een fond is een rijkere en meer geconcentreerde versie van een bouillon, deze biedt de ideale basis voor je soepen en sauzen.

Bruine fonds van Escoffier

Aantal personen:

1 liter

Niveau:

★☆☆

Bereidingstijd:

± 12 uur

Voor de risotto:

  • 150 g risottorijst (Carnaroli of Arborio)

  • 1 sjalot, fijngesnipperd

  • 1 teen knoflook, fijngehakt

  • 100 ml droge witte wijn

  • ca. 700 ml warme (groente- of vis)bouillon

  • 1 el boter

  • 2 el olijfolie

  • 1 gerookte makreelfilet, in stukjes geplukt

  • 1–2 el geraspte bottarga (naar smaak)

  • Citroenrasp van ½ citroen

  • Zwarte peper naar smaak

Voor de geroosterde tomaten:

  • 200 g cherrytomaten, gehalveerd

  • Olijfolie

  • Zout & peper

  • Verse tijm (optioneel)


Voor de frisse venkelsalade:

  • ½ venkelknol, dun geschaafd (mandoline)

  • Sap van ½ citroen

  • 1–2 el olijfolie

  • Dille naar smaak

  • Snufje zout

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page