top of page

Bottarga risotto met makreel en venkel

Romige risotto met bottarga, makreel, venkel en geroosterde tomaten.

Bottarga risotto met makreel en venkel

Aantal personen:

2 personen

Niveau:

★☆☆

Bereidingstijd:

± 50 minuten

Voor de risotto:

  • 150 g risottorijst (Carnaroli of Arborio)

  • 1 sjalot, fijngesnipperd

  • 1 teen knoflook, fijngehakt

  • 100 ml droge witte wijn

  • ca. 700 ml warme (groente- of vis)bouillon

  • 1 el boter

  • 2 el olijfolie

  • 1 gerookte makreelfilet, in stukjes geplukt

  • 1–2 el geraspte bottarga (naar smaak)

  • Citroenrasp van ½ citroen

  • Zwarte peper naar smaak

Voor de geroosterde tomaten:

  • 200 g cherrytomaten, gehalveerd

  • Olijfolie

  • Zout & peper

  • Verse tijm (optioneel)


Voor de frisse venkelsalade:

  • ½ venkelknol, dun geschaafd (mandoline)

  • Sap van ½ citroen

  • 1–2 el olijfolie

  • Dille naar smaak

  • Snufje zout

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page