top of page

Blanke fonds van Escoffier

Op basis van het authentieke recept van Escoffier. Uit het kookboek van de klassieke keuken.
Een fond is een rijkere en meer geconcentreerde versie van een bouillon, deze biedt de ideale basis voor je soepen en sauzen.

Blanke fonds van Escoffier

Aantal personen:

ca. 1 liter

Niveau:

★☆☆

Bereidingstijd:

± 3 uur 50 minuten*

  • 1 kg kalfsschenkel en vleesresten

  • ½ kippenkarkas (ontvleesd)

  • 80 g wortel, grof gesneden

  • 40 g ui, grof gesneden

  • 30 g prei, grof gesneden

  • 10 g bleekselderij, grof gesneden

  • Bouquet garni:

    • 10 g peterseliestelen

    • 1 klein takje tijm

    • ½ laurierblad

    • 1 kruidnagel

  • 1,2 liter koud water

  • 5 g zout

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page