top of page

Bapao broodjes met gerookte makreel

Dit gerecht is ontstaan uit het koken met restjes. Let this be your sign om bapao-broodjes te maken met whatever je lekker vindt! Deze zijn kleine, smoky umami-bommetjes :)

Bapao broodjes met gerookte makreel

Aantal personen:

±10 kleine of 6 middelgrote

Niveau:

★★☆

Bereidingstijd:

± 1 uur 45 minuten

Het deeg:

  • 200 g tarwebloem (tipo 550 of patentbloem)

  • 20 g suiker

  • ¾ tl instant gist

  • ¾ tl bakpoeder

  • 105–110 ml lauwwarm water

  • 2 tl zonnebloemolie

  • Snufje zout

De vulling:

  • 150 g gerookte makreel, vel verwijderd, grof geplukt

  • 1–2 el XO-saus

  • 1 tl rijstazijn

  • 1 tl sesamolie

  • 1 bosui, fijngehakt

  • Crispy chili oil of chili vlokken naar smaak

  • 1 tl limoensap of yuzu

Opmerkingen

Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page